Skapa din bĂ€sta semester hittills med dessa 5 tips 🌞



Johan Ericsson



27 jun, 2022

Sommaren Àr Àntligen hÀr och vi gÄr in i semestertider, dÀrför kommer hÀr nÄgra tips som kan hjÀlpa dig att skapa din bÀsta semester hittills. Det kommer inte att handla om nÄgra smultronstÀllen och utflyktsmÄl, utan snarare hur du pÄ egen hand kan skapa Ànnu hÀrligare sommarminnen.

Oavsett var och hur lÀnge du semestrar sÄ finns det nÄgra saker som kan bidra till att semestern blir just sÄ avkopplande, rolig och bidragande till ÄterhÀmtning som du önskar. 

 

Tips 1: Fokusera pĂ„ andningen för starkare sommarfeeling 😌

Ibland kan det vara svĂ„rt att slĂ€ppa det upptempo som arbetet medför, Ă€ven nĂ€r vi inte har nĂ„gonting att stressa upp oss över. Ofta har vi för mycket “gas” och för lite “broms” i kroppen, och genom att förlĂ€nga utandningen kan du skapa mer lugn och harmoni.

SĂ€tt dig ner ett par gĂ„nger om dagen och andas med magen och genom nĂ€san med munnen stĂ€ngd – fem sekunder in och fem fekunder ut. SĂ€nk tiden till tre eller fyra sekunder om du upplever att det Ă€r anstrĂ€ngande att andas. Om du vill kan du Ă€ven addera ett fokus pĂ„ en semesterkĂ€nsla du vill ha. Exempelvis lugn eller glĂ€dje, dĂ€r du dels fokuserar pĂ„ kĂ€nslan i sig och dels visualiserar vad den skulle innebĂ€ra för dig pĂ„ semestern.

 

Tips 2: Prioritera stunden med din Speed of balance ⚖

Du har sĂ€kert sagt det sjĂ€lv eller hört nĂ„gon annan sĂ€ga “oj, vad tiden gĂ„tt fort!” nĂ€r det Ă€r dags att Ă„tergĂ„ till arbetet efter semestern tagit slut. Ofta förklaras detta av att vi haft det sĂ„ roligt, vilket sĂ€kerligen ligger bakom upplevelsen till viss del. Det kan dock ocksĂ„ finnas ett annat skĂ€l; nĂ€mligen att du inte varit nĂ€rvarande sĂ„ ofta som du hade kunnat eftersom dina tankar tagit dig till framtiden. Vilket gjort att du indirekt missat stora delar av semestern.

NÀr du sitter i en bil pÄ vÀg nÄgonstans, eller nÀr du nyss stigit upp Àr det lÀtt hÀnt att du börjar tÀnka pÄ vad som ska ske senare dÄ det kÀnns mer spÀnnande och intressant Àn det som hÀnder just nu. Genom att vara nÀrvarande, lyssna och se Àven de till synes mindre mÀrkvÀrdiga stunderna och platserna som en del av helheten blir ocksÄ semestern mer innehÄllsrik.

Se om du behöver Ă€ndra tempot för hur du rör dig, pratar, tĂ€nker, med mera – för att bli mer nĂ€rvarande. Hitta din speed of balance – om du har mĂ„nga jĂ€rn i elden med lĂ„nga att göra- listor och mycket tankar behöver du troligen sakta ner och göra saker lĂ„ngsammare. Du kommer att mĂ€rka att du sannolikt fĂ„r minst lika mycket gjort Ă€ndĂ„. Är det tvĂ€rtom, att du inte kommer till skott och inte har nĂ„gra planer alls – dĂ„ kan du hitta din speed of balance genom att öka tempot!

 

Tips 3: VĂ€lj aktiviteter som ger energi 🔋

De flesta hĂ„ller nog med om att semesterns primĂ€ra syfte Ă€r att ladda upp batterierna för att komma tillbaka till jobbet fylld med energi. Samtidigt kan semestern innehĂ„lla flera “mĂ„sten” och krav som snarare tar energi.

Fundera pĂ„ vilka aktiviteter och mĂ€nniskor som ger dig mer energi och prioritera dessa. En sĂ„dan aktivitet kan vara att inte göra nĂ„gonting alls, vilket kan vara mer energigivande Ă€n att Ă„ka pĂ„ en utflykt. Detta varierar förstĂ„s frĂ„n person till person och dag till dag – det Ă€r bara du sjĂ€lv som helt sĂ€kert har koll pĂ„ vad som passar dig.

 

Tips 4: Du vet bĂ€st sjĂ€lv vad som Ă€r din perfekta semester ⛱

Vi matas med budskap om vad som Àr den perfekta semestern frÄn media, reklam och sociala medier. Detta kan skapa en stress inför semestern dÀr andras bilder och Äsikter inverkar pÄ ditt beteende och din planering.

Kom ihĂ„g att “den perfekta semestern“ i hög grad Ă€r en subjektiv upplevelse. För nĂ„gon kan det innebĂ€ra att resa lĂ„ngt bort och befinna sig pĂ„ stranden, i en folksamling med en drink i handen, medan det för nĂ„gon annan kan innebĂ€ra en tupplur i hĂ€ngmattan.

 

Tips 5: Kom ihĂ„g din hobbyÂ đŸŽ¶âšœđŸšŽ

Semestertider kan vara ett utmÀrkt tillfÀlle att lÀgga mer tid pÄ dina hobbies. Om detta Àr nÄgonting du kÀnner att du vill göra, kom ihÄg att inte planera bort all din semestertid pÄ aktiviteter som omöjliggör detta. Du kan till exempel se om det gÄr att kombinera utflyktsmÄl och semesteraktiviteter med din hobby, alternativt helt enkelt avsÀtta tid som du helt tillÀgnar detta.

 

Glad Sommar! 🌞

Visa/Dölj Kommentarer (0 kommentarer)
L

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Behöver du en copywriter eller kommunikatör?

Relaterade inlÀgg

7 tips för att optimera din marknadsföringsstrategi 📣

7 tips för att optimera din marknadsföringsstrategi 📣

En vĂ€l genomtĂ€nkt marknadsföringsstrategi Ă€r en viktig faktor för att lyckas nĂ„ ut genom bruset. HĂ€r Ă€r nĂ„gra rĂ„d för att förbĂ€ttra din marknadsföringsstrategi och lyfta din digitala nĂ€rvaro.   Tips 1: Definiera tydliga och mĂ€tbara mĂ„l 🎯 Det bör finnas konkreta...

SĂ„ blir du en frilansande copywriter, del 3: Hitta ditt fokus

SĂ„ blir du en frilansande copywriter, del 3: Hitta ditt fokus

Detta Àr del tre i min artikelserie om hur du blir en framgÄngsrik frilansande copywriter. Tipsen Àr för dig som vill jobba som frilansare oavsett yrke, Àven om jag frÀmst utgÄtt frÄn egna erfarenheter i rollen som copywriter. I denna del fÄr du vÀrdefulla tips och...

Vilka Ă€r dina ledord för 2024?🎇

Vilka Ă€r dina ledord för 2024?🎇

Inför 2024 har jag tre ledord om hjĂ€lper mig att hĂ„lla en stadig kurs in i det nya Ă„ret: 🌟 GlĂ€dje: LĂ„t glĂ€djen vara nĂ€rvarande i livet, sĂ„ ofta som möjligt. 🌟 Acceptans: Detta handlar inte om att tycka allt som sker Ă€r bra, utan att se saker för vad de Ă€r, och...