Skapa din bästa semester hittills med dessa 5 tips 🌞

Johan Ericsson

27 jun, 2022

Sommaren är äntligen här och vi går in i semestertider, därför kommer här några tips som kan hjälpa dig att skapa din bästa semester hittills. Det kommer inte att handla om några smultronställen och utflyktsmål, utan snarare hur du på egen hand kan skapa ännu härligare sommarminnen.

Oavsett var och hur länge du semestrar så finns det några saker som kan bidra till att semestern blir just så avkopplande, rolig och bidragande till återhämtning som du önskar. 

 

Tips 1: Fokusera på andningen för starkare sommarfeeling 😌

Ibland kan det vara svårt att släppa det upptempo som arbetet medför, även när vi inte har någonting att stressa upp oss över. Ofta har vi för mycket “gas” och för lite “broms” i kroppen, och genom att förlänga utandningen kan du skapa mer lugn och harmoni.

Sätt dig ner ett par gånger om dagen och andas med magen och genom näsan med munnen stängd – fem sekunder in och fem fekunder ut. Sänk tiden till tre eller fyra sekunder om du upplever att det är ansträngande att andas. Om du vill kan du även addera ett fokus på en semesterkänsla du vill ha. Exempelvis lugn eller glädje, där du dels fokuserar på känslan i sig och dels visualiserar vad den skulle innebära för dig på semestern.

 

Tips 2: Prioritera stunden med din Speed of balance ⚖️

Du har säkert sagt det själv eller hört någon annan säga “oj, vad tiden gått fort!” när det är dags att återgå till arbetet efter semestern tagit slut. Ofta förklaras detta av att vi haft det så roligt, vilket säkerligen ligger bakom upplevelsen till viss del. Det kan dock också finnas ett annat skäl; nämligen att du inte varit närvarande så ofta som du hade kunnat eftersom dina tankar tagit dig till framtiden. Vilket gjort att du indirekt missat stora delar av semestern.

När du sitter i en bil på väg någonstans, eller när du nyss stigit upp är det lätt hänt att du börjar tänka på vad som ska ske senare då det känns mer spännande och intressant än det som händer just nu. Genom att vara närvarande, lyssna och se även de till synes mindre märkvärdiga stunderna och platserna som en del av helheten blir också semestern mer innehållsrik.

Se om du behöver ändra tempot för hur du rör dig, pratar, tänker, med mera – för att bli mer närvarande. Hitta din speed of balance – om du har många järn i elden med långa att göra- listor och mycket tankar behöver du troligen sakta ner och göra saker långsammare. Du kommer att märka att du sannolikt får minst lika mycket gjort ändå. Är det tvärtom, att du inte kommer till skott och inte har några planer alls – då kan du hitta din speed of balance genom att öka tempot!

 

Tips 3: Välj aktiviteter som ger energi 🔋

De flesta håller nog med om att semesterns primära syfte är att ladda upp batterierna för att komma tillbaka till jobbet fylld med energi. Samtidigt kan semestern innehålla flera “måsten” och krav som snarare tar energi.

Fundera på vilka aktiviteter och människor som ger dig mer energi och prioritera dessa. En sådan aktivitet kan vara att inte göra någonting alls, vilket kan vara mer energigivande än att åka på en utflykt. Detta varierar förstås från person till person och dag till dag – det är bara du själv som helt säkert har koll på vad som passar dig.

 

Tips 4: Du vet bäst själv vad som är din perfekta semester ⛱️

Vi matas med budskap om vad som är den perfekta semestern från media, reklam och sociala medier. Detta kan skapa en stress inför semestern där andras bilder och åsikter inverkar på ditt beteende och din planering.

Kom ihåg att “den perfekta semestern“ i hög grad är en subjektiv upplevelse. För någon kan det innebära att resa långt bort och befinna sig på stranden, i en folksamling med en drink i handen, medan det för någon annan kan innebära en tupplur i hängmattan.

 

Tips 5: Kom ihåg din hobby 🎶⚽🚴

Semestertider kan vara ett utmärkt tillfälle att lägga mer tid på dina hobbies. Om detta är någonting du känner att du vill göra, kom ihåg att inte planera bort all din semestertid på aktiviteter som omöjliggör detta. Du kan till exempel se om det går att kombinera utflyktsmål och semesteraktiviteter med din hobby, alternativt helt enkelt avsätta tid som du helt tillägnar detta.

 

Glad Sommar! 🌞

Visa/Dölj Kommentarer (0 kommentarer)
L

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Behöver du en copywriter eller kommunikatör?

Relaterade inlägg

7 tips för att optimera din marknadsföringsstrategi 📣

7 tips för att optimera din marknadsföringsstrategi 📣

En väl genomtänkt marknadsföringsstrategi är en viktig faktor för att lyckas nå ut genom bruset. Här är några råd för att förbättra din marknadsföringsstrategi och lyfta din digitala närvaro.   Tips 1: Definiera tydliga och mätbara mål 🎯 Det bör finnas konkreta...

Vilka är dina ledord för 2024?🎇

Vilka är dina ledord för 2024?🎇

Inför 2024 har jag tre ledord om hjälper mig att hålla en stadig kurs in i det nya året: 🌟 Glädje: Låt glädjen vara närvarande i livet, så ofta som möjligt. 🌟 Acceptans: Detta handlar inte om att tycka allt som sker är bra, utan att se saker för vad de är, och...